Ligging
Westeinderhage

Wie Kudelstaart een beetje kent, weet dat het langgerekte dorp direct aan de Westeinderplassen ligt. Een oud hart met daaromheen diverse uitbreidingsbuurten vormen samen het gezellige dorp. Westeinderhage komt tussen de Herenweg en de Bilderdammerweg. Slechts door wat bestaande woningen en de dijk gescheiden van het water. Fantastisch toch!

Centrale ligging

De vrije ligging bij het water en het dorpse woongevoel dat Kudelstaart je geeft, combineren fijn met de stadse reuring die verrassend dichtbij is. Concreet: je bent met de auto in 18 minuten in het stadshart van Amstelveen. Amsterdam-Zuid, Leiden en gezellig Haarlem zijn maar 25 minuten rijden en Schiphol bereik je in een kwartier. Reis je met het openbaar vervoer? Dan stap je op de Bilderdammerweg op de bus.

Alles in de buurt
Kudelstaart heeft een haven, een aantal restaurants en sportverenigingen, sportschool en een dorpscentrum met een goed aanbod van winkels die voorzien in je dagelijkse behoefte. Ook op het gebied van zorg en scholen zit je hier goed. Er zijn diverse basisscholen in het dorp en in Aalsmeer of Amstelveen vind je scholen voor middelbaar onderwijs. In de haven kun je je boot aanmeren en het Surfeiland, te bereiken met 10 minuten fietsen, is superleuk op een mooie zomerdag. Kortom, je woont hier heerlijk met alles binnen handbereik.

Rondje door de nieuwe wijk

Westeinderhage is een nieuwe wijk waarvan de opzet en de architectuur geïnspireerd zijn op het oorspronkelijke dorpslint en de uitbreidingsbuurten. Als je straks via de Bilderdammerweg de wijk in komt, sta je gelijk op de brede laan en zie je de mooie singel die de wijk doorkruist. Dit water vormt samen met de groene speel- en ontmoetingsplekken de basis voor het ontwerp van Westeinderhage.

Volg de singel en ontdek dat de architectuur van de woningen overal anders is, maar dat wel altijd de kenmerken van de jaren dertig op eigentijdse wijze terugkomen. Door de variatie in het ontwerp ontstaan er allemaal buurtjes met een eigen karakter. Met stoepjes – waar je een bankje neer kunt zetten – en groene hagen rond de voortuinen worden mooie overgangen gemaakt tussen privé en openbaar. Als bewoner word je uitgenodigd om lekker voor je deur te zitten. Hier ken je je buren en is een praatje zo gemaakt, zoals dat in een dorp gebeurt.

Een thuis voor mens en dier

Westeinderhage ligt in een veenweidegebied met een agrarisch karakter en veel waterpartijen. Wat een kans om hier een kunstmatige verblijfplaats, nestplaats, schuilgelegenheid of zelfs voedselvoorziening te bieden voor vogels, bijen, vlinders en vleermuizen. Dus gaan we maatregelen treffen. In het ontwerp van de woningen worden insectenblokken, vlinderstenen en nestkasten meegenomen, platte daken leggen we groen aan en rond de tuinen komen fijne groene hagen voor beschutting.

Blijf op de hoogte

We zijn volop bezig met de ontwikkeling van Westeinderhage. Je kunt je wel al inschrijven. Dan word je met nieuwsbrieven op de hoogte gehouden en weet je zeker dat je niets mist.